konya-reklam-ajansi

Dijital Pazarlama ve Dijital Pazarlama Stratejisi Nedir?

Dijital Pazarlama ve Dijital Pazarlama Stratejisi Nedir? (Örneklerle)

Konya reklam ajansının sunmuş olduğu Bu makalede, dijital pazarlamaya temel bir genel bakış ve bir dijital pazarlama stratejisinin işletmeniz için neler yapabileceği hakkında bilgi edineceksiniz.

Dijital Pazarlama Nedir?
Dijital pazarlama, internet, sosyal medya, cep telefonları veya diğer herhangi bir dijital ortam aracılığıyla dijital teknolojileri kullanan ürün veya hizmetlerin pazarlanmasıdır.

Aynı zamanda Sosyal Medya Pazarlaması, Arama Motoru Optimizasyonu ve E-posta Pazarlaması gibi farklı pazarlama stratejilerini kapsayan bir şemsiye terimdir.

Basılı, reklam panoları ve TV gibi geleneksel pazarlama yöntemleriyle karşılaştırıldığında, dijital pazarlama öncelikle veriye dayalıdır. Günümüzde birçok popüler dijital reklam platformu, kapsamlı veri analizi için kampanya raporlarına erişim sağlıyor.

Günümüzde Dijital Pazarlamacılar, hem internetin hem de teknolojinin birleşik güçleri ile farklı müşteri davranışları veya kullanıcı etkileşimlerine ilişkin verileri toplayıp analiz edebiliyor ve daha iyi katılım ve sonuçlar için açıkça tanımlanmış hedef kitlelere yönelik daha kişiselleştirilmiş içerik ve reklamları kolaylaştırmalarını sağlıyor.

Neden Dijital Pazarlama?
Geleneksel pazarlamanın aksine, dijital pazarlama aşağıdaki avantajlara sahiptir:

İzlenebilir ve Ölçülebilir
Teknolojik gelişmeler, Google Analytics, Google Data Studio ve Adobe Analytics gibi dijital analitik gösterge panoları aracılığıyla pazarlama kampanyalarının etkinliğini ölçmeyi oldukça kolaylaştırdı.

Dijital analitik dağıtımı sayesinde, belirli bir süre boyunca toplanan veriler parmaklarınızın ucunda. İşletmenizle olan her bir kullanıcı etkileşimi (temas noktası), verileri bölümlere ayırmanıza ve her bir temas noktasının kâr hanenize (satışlar veya dönüşümler) nasıl katkıda bulunduğunu anlamanıza olanak tanıyan kendi veri kümesini üretir.

Dönüşüm, bir kullanıcının teknik incelemeyi indirmek, bir sorgulama formu göndermek veya çevrimiçi satın alma yapmak gibi gerçekleştirdiği herhangi bir işlem olabilir.

Buradan, hangi temas noktalarının hedef kitlenizde yankı uyandırdığını, yani en fazla dönüşüme katkıda bulunduğunu öğrenebilir ve bu başarıyı gelecekteki kampanyalarda yeniden oluşturabilirsiniz.

Optimizasyonda Verimlilik
Medya satın alma platformlarının ortaya çıkması, pazarlamacıların çeşitli web sitelerinde ve mobil uygulamalarda reklam alanları satın almalarına ve saatler içinde canlı raporları incelemelerine olanak tanıdı.

Bu, pazarlamacıların reklam kampanyası performansını incelemesine ve kitle etkileşimini artırmak için reklam öğelerini optimize etmek gibi anında ince ayarlar yapmasına olanak tanır.

Geniş ve Hedefli Erişim
Facebook, YouTube ve LinkedIn gibi sosyal medya platformlarında milyarlarca kullanıcıyla erişiminiz öncelikle bütçenizle sınırlıdır. Bu sosyal medya platformlarının birçoğu, reklamlarınızı demografi ve ilgi alanları gibi belirli kitlelere ve yeniden hedefleme gibi davranış kalıplarına göre hedeflemenize de olanak tanır.

Yeniden hedefleme, web sitenizin belirli sayfalarını ziyaret eden kullanıcılara alakalı reklamlar göstermenizi sağlayan bir pazarlama şeklidir. Örneğin, bir kullanıcı bakkaliye satan bir çevrimiçi mağazayı ziyaret ederse ve elma satan bir ürün sayfasına giderse, kullanıcı siteden ayrıldıktan ve diğer web sitelerine, sosyal medya platformlarına ve mobil cihazlara göz attıktan sonra bakkal, kullanıcıyı elmalarla ilgili reklamlarla hedefleyebilir. uygulamalar.

Dijital Pazarlamanın 3 Sütunu Dijital Pazarlamada 3 Sütun vardır. Onlar:

1.Kullanıcı Yolculuğu
2.Dijital Kanallar
3.Yaratıcı ve İçerik

1. Kullanıcı Yolculuğu

Dijital pazarlamanın ilk ayağı, kullanıcı yolculuğudur.

Kullanıcı yolculuğu, bir müşterinin markanızla ilgili duygularını ve algılarını şekillendiren dijital ve dijital olmayan tüm kanallarda markanızla karşılaşması ve etkileşimidir.

Genellikle farkındalık aşamasından başlar ve satın alma veya savunuculuk (sadakat) aşamasında sona erer:

1.Farkındalık: Müşteri ilk önce markanın farkındadır.
2.Değerlendirme (ilgi/değerlendirme): Müşterinin kararını değerlendirmesi ve diğer markaları dikkate alması gerekir.
3.Satın alma (arzu/eylem): Müşteri satın almaya hazırdır.
4.Savunuculuk (sadakat): Müşteri ağızdan ağza yayılır ve markayı arkadaşlarına tavsiye eder.

Bir müşteri genellikle çeşitli dijital kanallardaki (sosyal medya, arama, görüntülü reklamlar) reklam öğelerinizle veya içeriğinizle etkileşime girer ve web sitenize gelir.

Web sitenize veya mobil uygulamanıza göz attığında amacınız, onu bir iletişim formu doldurmak veya bir alışveriş sepetine ürün eklemek gibi dönüşüm olarak adlandırılan önemli işlemleri yapmaya teşvik etmektir.

2. Dijital Kanallar
Dijital pazarlamanın ikinci ayağı dijital pazarlama kanallarıdır.

Pazarlama kanalı, kuruluşların tüketicilere mesaj iletmek veya iletmek için kullandığı bir araçtır.

Dijital pazarlamada dijital kanallar, müşterilerinizin işletmeniz ve sundukları hakkında bilgi edindiği yollar. Trafiğinizin (kullanıcıların) geldiği yer burasıdır.

Dijital pazarlama kanallarına örnekler:

1.Organik Arama (ör. Google)
2.Ücretli Arama
3.Görüntülemek
4.E-posta
5.Sosyal medya
6.Yönlendirme (örneğin, diğer web siteleri üzerinden trafik)
7.Organik arama

Google, saniyede 40.000’den fazla sorguyu (günde 3,5 milyar arama sorgusu) tek başına ele alırken, insanlar arama motorlarını araştırma, alışveriş ve eğlence gibi çeşitli nedenlerle kullanırlar.

Organik arama sonuçları, ücretli arama reklamlarının altında görünür.

Bir web sitesini organik arama motoru sonuç sayfalarının (SERP’ler) üstünde sıralamak için pazarlamacılar, arama motoru optimizasyonu (SEO) olarak bilinen bir dijital pazarlama stratejisi uygular .

Ücretli Arama
Ücretli arama ağı reklamları sonuçları, SERP’lerin en üstünde görünür.

Google’daki ücretli arama reklamı sonuçlarında web sitenizin reklamını yapmak için bir Google Ads hesabına kaydolmanız ve arama motoru pazarlaması (SEM) olarak bilinen bir dijital pazarlama stratejisi uygulamanız gerekir .

Görüntülemek
Görüntülü reklam kanalı, kullanıcılar sayfalara göz attığında web sayfalarında görünen reklam yerleşimlerini ifade eder.

Reklamınızın web sitesi yerleşimlerinde görünmesini sağlamak için Google Ads veya talep tarafı platformuyla başlayabilirsiniz .

E-posta
2020 – Statista itibariyle yaklaşık 4 milyar e-posta kullanıcısı var . E-posta, günümüzde işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmak için kullandıkları en popüler araçlardan biridir.

Dijital pazarlamacılar, hedeflenen ve ilgili e-postaları uygun şekilde bölümlere ayrılmış e-posta abonelerine göndermek için e-posta pazarlaması ve pazarlama otomasyonu olarak da adlandırılan dijital pazarlama stratejilerini uygular.

Sosyal medya
Sosyal medyanın tanıtıma ihtiyacı yok. İnsanlar, haberlerden haberdar olmak veya dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarıyla ve aileleriyle bağlantı kurmak için her gün bunu kullanıyor.

İşletmeler, potansiyel müşterilerle daha kişisel ve özgün bir şekilde etkileşim kurarak bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanıyor. Çeşitli sosyal medya pazarlama araçlarının yardımıyla, çeşitli sosyal medya platformlarında hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını anlayabileceksiniz. Bu, içeriğinizi hedef kitlenizle daha iyi etkileşim kuracak şekilde daha iyi uyarlamanıza yardımcı olacaktır.

Referans
Alınan yönlendirme trafiği, kullanıcıların köprülere (geri bağlantılar) tıklamasının ve bir web sitesinden diğerine (köprü hedefi veya web sitesi) gezinmesinin bir sonucudur. Bu, doğrudan Google’da arama yapmak yerine diğer web sitelerinden gelen trafik anlamına gelir.

Yönlendirme bağlantıları, stratejik çevrimiçi ortaklıklar yoluyla veya kazanılan medyanın bir sonucu olarak oluşturulur. Çevrimiçi PR uygulamak, markadan bahsetmek, geri bağlantılar elde etmek ve marka bilinirliği oluşturmak için en etkili yöntemlerden biridir.

Farklı Dijital Kanallar İşletmeyi Nasıl Etkiler?
Bunlar sadece birkaç dijital pazarlama kanalı örneğidir ve hangi dijital kanalların en yüksek yatırımı geri getirdiğini anlamak için hangi dijital kanalların kullanmaya karar verdiğiniz arasında doğru bütçeleri tahsis etmek için dijital pazarlama analiz raporlarını analiz etmek önemlidir.

Dijital pazarlama kampanyaları ayrıca genellikle arama motoru pazarlaması, içerik pazarlaması, görüntülü reklamcılık ve e-posta pazarlaması gibi birden çok dijital kanal stratejisini (çok kanallı) entegre etmeyi içerir.

Bunu, çok kanallı gibi, müşterilerle birden çok kanal üzerinden etkileşim kurmayı da içeren çok kanallı ile karıştırmayın. Çok kanallı, müşterinin bir markayla sosyal medyada, fiziksel mağazada veya çevrimiçi mağazada etkileşime girip girmediğine bakılmaksızın tutarlı, birleşik ve kusursuz bir müşteri deneyimi sağlamak olarak daha doğru bir şekilde tanımlanır.

Müşteriyi çevrimiçi mağazaya geri bağlamak için QR kodlarını yazdıran fiziksel broşürler ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı müşteri satın alma geçmişine dayalı ürün önerilerini uyarlayan üyelik sistemleri, çok kanallı stratejilere örnektir.

Dijital pazarlama, hedef pazar erişimini en üst düzeye çıkarmak ve beslenmeye öncülük etmek için basılı reklamlar, canlı endüstri etkinlikleri, açılır stantlar ve mağaza içi promosyonlar gibi çevrimdışı pazarlama kanallarıyla entegre edilebilir ve edilmelidir.

Çevrimiçi/çevrimdışı pazarlama entegrasyonuna bir örnek, bir ticaret fuarı başlatmak (çevrimdışı) ve çevrimdışı etkinliği tanıtmak için bir Facebook Reklam kampanyası (çevrimiçi) başlatmak olabilir. Ve etkinlik sırasında (çevrimdışı), e-posta ve mobil pazarlama (çevrimiçi) aracılığıyla takip etmek için e-postalar ve telefon numaraları gibi potansiyel müşterilerin kişisel bilgilerini toplamak.

İşletmeler, farkındalıktan satın alma sonrası aşamalara kadar, kullanıcı yolculuğu boyunca çok kanallı bir müşteri deneyimi sunarak, çeşitli temas noktalarında izleyicileriyle etkileşim kurabilir.

Örneğin, işletmeler farkındalık yaratmak için çevrimiçi PR kampanyaları başlatabilir, müşterilerin ürünlerini değerlendirmelerine yardımcı olmak için içerik pazarlaması uygulayabilir, SEO, örnek; (konya reklam ajansı) dijital reklamlar ve e-posta yoluyla web sitelerine yüksek satın alma amaçlı trafik çekebilir ve E-posta Pazarlama, Dijital aracılığıyla yeniden satın alma yollarını besleyebilir. Reklam, Pazarlama Otomasyonu ve Sosyal Medya Pazarlama kampanyaları.

Dijital pazarlama kanallarının seçimi, aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır:

Pazarlama hedefleri: Hedefleriniz marka bilinirliğini artırmak mı yoksa satın almayı teşvik etmek mi?
Pazarlama Bütçesi: Pazarlama kampanyalarınızı birden çok dijital kanala yaymak için yeterli bütçeniz var mı?
İnsan Gücü: Pazarlama ekibiniz birden fazla kampanyayı ve dijital ajansı yönetmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip mi?

Müşteriler: Müşterileriniz hangi platformlarda? Müşteri temas noktalarınız nelerdir?
Bu blog yazısında farklı dijital pazarlama kanallarını daha ayrıntılı olarak tartışıyoruz .

3. Reklam Öğeleri ve İçerik
Dijital pazarlamanın üçüncü ayağı, reklam öğeleri ve içeriktir.

Bunlar, markanız tarafından oluşturulan ve pazarlanan, müşterilerinizin etkileşimde bulunduğu ve sindirdiği görsel grafikler, metinler ve videolar biçimindeki içeriklerdir ve İçerik Pazarlaması olarak da adlandırılır .

Reklam öğeleri şu şekilde gelir:

1.Reklam afişleri
2.Video reklamlar
3.Metin reklamlar
İken İçerik şeklinde gelir:

4.Blog makaleleri
5.Açıklayıcı videolar
6.bilgi grafikleri

Daha Detaylı bilgi almak için konya reklam ajansı Ofisimize gelebilir veya
arayabilirsiniz. Tel: +90 536 058 05 22

İlgili Yazılar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *